Kezdőlap | Állásajánlatok | Kapcsolatfelvétel | ElérhetőségekSegély és még segély?
Jövőre is kaphat egy család rendelkezésre állási támogatás (rát) mellett rendszeres szociális támogatást is - mondta Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának szocialista elnöke az MTI-nek.

A szocialista képviselő a fideszes Czomba Sándor sajtótájékoztatójára reagálva, közölte: azt szeretnék elérni, hogy egy családban ne két-három rendelkezésre állási támogatásban részesülő legyen. Akik elesnek ettől a támogatástól a közmunkaprogramokban, vagy az operatív programokból finanszírozott különböző képzéseken vehetnek részt - fűzte hozzá. Gúr Nándor szerint ha csak rát-ot kap mindenki, akkor "a tespedtség" állapotában marad minden, de ha rát helyett közmunka, vagy képzés van, az sokkal hasznosabb a korábban rát-ot kapó, illetve a társadalom számára is.

Felhívta a figyelmet arra: jövőre, ha egy családban van egy rát-ban részesülő, amellett a család másik tagja kaphat rendszeres szociális támogatást.

Az MSZP-s képviselő szerint ezzel az "egy család, egy segélyezett" elképzeléssel azt akarják elérni, hogy ne a segély legyen a domináns. Utalt arra, hogy vannak olyan családok, ahol két-három rát-ban részesülő is van, most arra törekszenek, hogy ne a rát legyen a megoldás, hanem a képzés, a közmunkaprogramok.

Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán arra kérte a Fidesz nevében a kormánypárti képviselőket, ne a legelesettebbek zsebében kotorásszanak, mert ott már nincs mit keresni. A sajtótájékoztatóján kiosztott táblázatban mutatta be: egy két gyermekből és két felnőttből álló család esetében, ha egyik felnőtt sem dolgozik, de az "egy család, egy segélyezett" elv alapján csak egyikük jogosult rendelkezésre állási támogatásra (rát), akkor a négytagú családnak a családi pótlékkal együtt havi 55.100 forintból kell megélnie.

--- visszalépés ---
forrás: MTI


 

 
Kezdőlap | Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolatfelvétel

©2019. Minden jog fenntartva.